Prosecco

Det här med att dricka lite Prosecco på helgen har ersatt förtärandet av stilla viner. På sätt och vis kan det kännas lyxigare att korka upp en flaska bubbel, särskilt om man har gäster hemma. Mousserande viner passar också utmärkt för mingel, snacks och plockmat. Att ha en flaska god Prosecco hemma på kylning är ofta en bra idé.

För bara några år sedan så drack man Prosecco vid högtidliga tillfällen och när något skulle firas. Numera finns det brett utbud av mousserande viner att välja bland i olika prisklasser.

Prisvärd Prosecco för finsmakaren

Idag när det fullkomligt har exploderat på hyllorna med mousserande viner så kan det vara svårt att veta hur man ska välja rätt, kanske en god och frisk Prosecco som ger en härlig smakupplevelse?


Se fler

Giotti Prosecco Extra dry

Giotti Prosecco Extra dry

Torr och mycket frisk med inslag av citrus och vita blommor samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk och skaldjur.

La Robínía Prosecco Extra Dry

La Robínía Prosecco Extra Dry

Torr fruktig och mycket frisk med inslag av päron, äpplen, citrus och vita blommor samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran i vinet.

Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore

Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore

Torr, fruktig och mycket frisk med inslag av päron, äpplen, citrus samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk och skaldjur.