Prosecco systembolaget

Att välja en riktigt god dryck inför den kommande festen eller tillställningen som ni planerat för är inte alltid det enklaste. Besöker ni systembolaget så finns det en uppsjö av flaskor på hyllorna och man kan lätt känna sig lite vilse i vad man ska välja.

Ett vin som oftast passar ypperligt för de flesta festliga tillfällen är Prosecco. Det är ett vitt mousserande vin som tillverkas i nordöstra Italien och görs genom en andra jäsning.

Hur skulle man då beskriva smaken på prosecco ? Ja, man kan enkelt förmedla smakintrycket som bubblande, friskt, fruktigt och aromatiskt. Prosecco gifter sig med mat som skaldjur, fisk, tapas och är dessutom ett ultimat vin som aperitif.
Prosecco på systembolaget, välj det bästa!

Är du kräsen när det kommer till att finna rätt prosecco på systembolaget?

Vi vill presentera en högklassig Prosecco som går under namnet Giotto Prosecco Extra Dry. Här kommer ni inte bli besvikna, vi lovar.

Ni kommer att mötas av en smakexplosion av citrus och vita blommor och en lätt sötma som ger jämvikt åt syrligheten. Här kan du alltså välja Prosecco på systembolaget med klass till en prislapp som är otroligt prisvärd. Ni kanske vill skåla när ni minst anar det och vad passar då bättre än ett glas av denna dryck?


Se fler

Giotti Prosecco Extra dry

Giotti Prosecco Extra dry

Torr och mycket frisk med inslag av citrus och vita blommor samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk och skaldjur.

La Robínía Prosecco Extra Dry

La Robínía Prosecco Extra Dry

Torr fruktig och mycket frisk med inslag av päron, äpplen, citrus och vita blommor samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran i vinet.

Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore

Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore

Torr, fruktig och mycket frisk med inslag av päron, äpplen, citrus samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk och skaldjur.