Nyårsbubbel

Nyårsafton närmar sig med stormsteg och planeringen med allt som ska ordnas till denna kväll brukar innehålla en mängd saker. Något som för många är det allra viktigaste och som man inte vill glömma bort är valet av nyårsbubbel till tolvslaget. Beroende på om du är en finsmakare och vill ha Champagne eller om du föredrar en riktigt god Prosecco till en rimlig prislapp så finns det givetvis ett stort utbud för alla smaker.

Att Champagne alltid kostar en smärre förmögenhet har tyvärr blivit lite av en felaktig uppfattning. Det kanske var mer så förr, men idag finns det flera sorter som håller utsökt klass till en bra prisbild.

Letar ni efter ett perfekt nyårsbubbel som inte kostar en förmögenhet?

Här skulle vi vilja lyfta fram en ekologisk Champagne som är förträfflig i sin smakupplevelse. Dessutom gör den inte ett stort hål i plånboken heller, vilket alltid är ett plus. Särskilt vid festliga tillfällen då man vill kunna inhandla flera flaskor till partyt.

Champagne Gremillet Cuvée Biologique är namnet på denna ädla dryck som har lagrats i 24 månader. Här möts era smaklökar av en explosion av äpplen, citrus och kex i en utvecklad stil. Att servera den som ett nyårsbubbel till minglet passar perfekt, likväl som den är en delikat dryck till skaldjur och fisk.

Glöm inte att oavsett om ni väljer Prosecco, Cava eller Champagne till festen så servera den väl kyld. Då kommer ni att lyckas med ert nyårsbubbel på bästa sätt!


Se fler

Geisweiler Crémant de Bourgogne

Geisweiler Crémant de Bourgogne

Torr, mycket frisk och fruktig med inslag av citrus och äpplen. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk och skaldjur.

Champagne Gremillet Cuvée Prestige

Champagne Gremillet Cuvée Prestige

Utvecklad smak med inslag av röda äpplen, citrus och rostat bröd med elegant mousse och en torr och frisk avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur eller ljus fågel. Serveras vid 8-10 grader.

Champagne Gremillet Cuvée Biologique

Champagne Gremillet Cuvée Biologique

Utvecklad smak med inslag av äpplen, citrus och kex med elegant mousse och en torr och frisk avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur. Serveras vid 8-10 grader.

La Robínía Prosecco Extra Dry

La Robínía Prosecco Extra Dry

Torr fruktig och mycket frisk med inslag av päron, äpplen, citrus och vita blommor samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran i vinet.

Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore

Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore

Torr, fruktig och mycket frisk med inslag av päron, äpplen, citrus samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk och skaldjur.

Astoria Rosé Spumante Extra Dry

Astoria Rosé Spumante Extra Dry

Torr, frisk och fruktig med inslag av citrus, hallon, smultron samt persika.