Naturvin

Är du också en av allt fler och fler som söker ett naturvin, så föreslår vi att du läser vidare. Allt fler blir mer och mer klimat- och miljömedvetna och vill vara med att bidra till ett hållbart leverne.

Naturvin för finsmakare med stora krav

Ett tips på ett bra vin som går under epitetet naturvin.

Coste di Moro Montepulciano d`Abruzzo, är ett naturvin på 119kr som passar utmärkt till smakrika kötträtter, pasta och hembakad pizza med vegetarisk topping. Hemvist, Italien och ett naturvin som har lagrats på ekfat i fyra månader innan buteljering. Producenten är en av Italiens ledande biodynamiska producenter, där vinet är demeter -certifierat, dvs har en av Europas striktaste biodynamiska certifieringar.


Se fler

Fortellino Veneto Rosso Appassimento

Fortellino Veneto Rosso Appassimento

Doften är intensiv och fruktig med inslag av solmogen röd frukt, fat och choklad. Smaken är balanserad och lång med mjuka och balanserade tanniner. Serveras vid 16-18°C till smakrika kötträtter och gärna grillat samt till lagrade hårdostar och charkuterier.

Il Segreto Sangiovese

Il Segreto Sangiovese

Doften är intensiv med inslag av fat och solmogna körsbär samt örter och kryddor. Smaken är lång och balanserad med ett brett smakspektrum i form av fat, körsbär och kryddor. Avslutningen är balanserad med mjuka tanniner och bra längd. Serveras vid 16-18°C till smakrika kötträtter, pasta eller en hembakad pizza med vegetarisk topping.

Quentaurus Montepulciano d’Abruzzo

Quentaurus Montepulciano d’Abruzzo

Doften är intensiv med inslag av solmogna mörka körsbär, björnbär samt kryddor och fat. Smaken är fruktig och lång med bra balans med fin frukt och struktur. Serveras vid 16-18°C till smakrika kötträtter, pasta eller en hembakad pizza med buffelmozarella och pancetta.

Moneta Reale Appassimento

Moneta Reale Appassimento

Moneta Reale har en intensiv doft av solmogna körsbär, kryddor, choklad och fat som harmoniserar perfekt med vinets fruktighet och kraft. Smaken levererar solmogna körsbär, vanilj, choklad och rostade fat i en härlig harmoni. Till rätter på nöt, lamm eller vildsvin blir detta ett mycket intressant vin som även passar bra till smakrika vegetariska rätter. Serveras vid 16-18 grader.

Siquilia Nero d`Avola

Siquilia Nero d`Avola

Ett mycket fruktigt och generöst vin med inslag av solmogna mörka bär och kryddor med bra längd, fräschör och balans. Till grillade rätter på nöt, lamm eller vildsvin blir detta vin en underbar sparringpartner, passar även bra till smakrika vegetariska rätter. Serveras vid 16-18 grader.

Coste di Moro Montepulciano d`Abruzzo

Coste di Moro Montepulciano d`Abruzzo

Doften är intensiv med inslag av solmogna mörka körsbär och björnbär samt kryddor och fat. Smaken är fruktig, lång och balanserad med fin frukt och struktur. Serveras vid 16-18°C till smakrika kötträtter, pasta eller en hembakad pizza med vegetarisk topping.

Champagne Gremillet Cuvée Prestige

Champagne Gremillet Cuvée Prestige

Utvecklad smak med inslag av röda äpplen, citrus och rostat bröd med elegant mousse och en torr och frisk avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur eller ljus fågel. Serveras vid 8-10 grader.

Champagne Gremillet Cuvée Biologique

Champagne Gremillet Cuvée Biologique

Utvecklad smak med inslag av äpplen, citrus och kex med elegant mousse och en torr och frisk avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur. Serveras vid 8-10 grader.

Champagne Gremillet Cuvée Prestige

Champagne Gremillet Cuvée Prestige

Utvecklad smak med inslag av röda äpplen, citrus och rostat bröd med elegant mousse och en torr och frisk avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur eller ljus fågel. Serveras vid 8-10 grader.

Champagne Gremillet Cuvée Biologique

Champagne Gremillet Cuvée Biologique

Utvecklad smak med inslag av äpplen, citrus och kex med elegant mousse och en torr och frisk avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur. Serveras vid 8-10 grader.

Ruminat Primitivo

Ruminat Primitivo

Mycket fruktig doft med inslag av röda bär, solmogna plommon och björnbär med bra längd och fräschör. Serveras vid 16-18°C till smakrika kötträtter, pasta eller en hembakad pizza med vegetarisk topping.