Mousserande Viner

Att mousserande viner är en vinstil som attraherar allt fler och fler är ingen hemlighet, aldrig någonsin har de bubblande vinerna varit mer populära än i dag. Cava, Sekt, Spumante, Prosecco, Crémant och inte minst Champagne - listan kan göras lång på de olika varianterna.

De mest populära mousserande vinerna just nu kommer inte helt oväntat från Italien och heter Prosecco, ett lättare ungt och fruktigt mousserande vin, ofta med en flirtig fruktsötma i avslutet som gör det användbart till så mycket.

Vill man ha lite stramare och mer krävande bubblor i torrare stil så är det främst viner gjort på den så kallade ”Champagnemetoden” man skall hålla utkik efter, den har ett helt annat djup och längd än till exempel Prosecco.

Hur skall man då hitta rätt i djungeln av bubblor? Här nedan listar vi sju olika mousserande viner som alla har sin unika stil samt har fått höga poäng av välkända vinskribenter.


Se fler

Geisweiler Crémant de Bourgogne

Geisweiler Crémant de Bourgogne

Torr, mycket frisk och fruktig med inslag av citrus och äpplen. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk och skaldjur.

Champagne Gremillet Cuvée Prestige

Champagne Gremillet Cuvée Prestige

Utvecklad smak med inslag av röda äpplen, citrus och rostat bröd med elegant mousse och en torr och frisk avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur eller ljus fågel. Serveras vid 8-10 grader.

Champagne Gremillet Cuvée Biologique

Champagne Gremillet Cuvée Biologique

Utvecklad smak med inslag av äpplen, citrus och kex med elegant mousse och en torr och frisk avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur. Serveras vid 8-10 grader.

La Robínía Prosecco Extra Dry

La Robínía Prosecco Extra Dry

Torr fruktig och mycket frisk med inslag av päron, äpplen, citrus och vita blommor samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran i vinet.

Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore

Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore

Torr, fruktig och mycket frisk med inslag av päron, äpplen, citrus samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk och skaldjur.

Astoria Rosé Spumante Extra Dry

Astoria Rosé Spumante Extra Dry

Torr, frisk och fruktig med inslag av citrus, hallon, smultron samt persika.