Mousserande vin italien

Det kan känns som en hel vetenskap att förstå det här med mousserande vin, Champagne, Prosecco och Cava med flera. Vad är skillnaden egentligen?

Bubblor som bubblor kanske ni tänker? På ett enkelt och snabbt sätt kan man beskriva de olika sorterna så här: Champagne – här är världens mest klassiska mousserande vin, denna dryck får endast framställas i området Champagne i norra Frankrike. Cava – Spaniens svar på mousserande vin. Den lagras betydligt kortare än Chamagne, minimum 9 månader.  Prosecco – ett italienskt mousserande vin som håller hög klass. Detta är nu väldens mest exporterade mousserande vin. Tillverkningen sker i nordöstra Italien och framställs av en druva som heter Glera.

Över lag så ligger Prosecco bra i pris olika sorters bubbel.

Mousserande vin från Italien håller hög klass gällande framställning och smak.

Mousserande vin från Italien, för dig som älskar bubbel!

Ska ni satsa på ett gott, fräscht och trevligt vin till helgens bjudning och känner er osäkra på vad ni ska införskaffa? Vill ni hitta ett mousserande vin från Italien som kommer att imponera på era gäster?

Vi vill då presentera ett mousserande vin från Italien som har fått mycket fina omdömen. Hela 9, 5 av 10 möjliga i test! Lägg Giotti Prosecco på minnet och ta en sväng ner till systembolaget redan idag.


Se fler

Geisweiler Crémant de Bourgogne

Geisweiler Crémant de Bourgogne

Torr, mycket frisk och fruktig med inslag av citrus och äpplen. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk och skaldjur.

Champagne Gremillet Cuvée Prestige

Champagne Gremillet Cuvée Prestige

Utvecklad smak med inslag av röda äpplen, citrus och rostat bröd med elegant mousse och en torr och frisk avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur eller ljus fågel. Serveras vid 8-10 grader.

Champagne Gremillet Cuvée Biologique

Champagne Gremillet Cuvée Biologique

Utvecklad smak med inslag av äpplen, citrus och kex med elegant mousse och en torr och frisk avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur. Serveras vid 8-10 grader.

La Robínía Prosecco Extra Dry

La Robínía Prosecco Extra Dry

Torr fruktig och mycket frisk med inslag av päron, äpplen, citrus och vita blommor samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran i vinet.

Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore

Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore

Torr, fruktig och mycket frisk med inslag av päron, äpplen, citrus samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk och skaldjur.

Astoria Rosé Spumante Extra Dry

Astoria Rosé Spumante Extra Dry

Torr, frisk och fruktig med inslag av citrus, hallon, smultron samt persika.