Mousserande vin frankrike

När man talar om ett mousserade vin från Frankrike kommer man osökt in på Champagne. Det finns såklart andra mousserande viner som kommer därifrån. Men Champagne är verkligen bubbelvinets ursprung i norra delen av Frankrike. 

Det finns dock ett annat mousserande vin i Frankrike som är betydligt mer prisvärt än Champagne. Det är ett mousserande vin som går under namnet Crémant de Bourgogne, som är ett bra alternativ till Champagne. Är man ingen finsmakare så kan det faktiskt vara så att man inte kan känna så stor skillnad på dessa olika bubbelviner som idag finns på marknaden. Har man inte tänkt lägga en så stor peng på sin flaska mousserande vin från Frankrike så kan en Crémant de Bourgogne vara ett perfekt budgetalternativ.

Mousserande vin från Frankrike, vad ska man välja?

Visst kan det vara en fingervisning om hur kvalitén på ett mousserande vin från Frankrike är om man kikar på prislappen. Men det dyraste behöver inte alltid vara det godaste. Det vet man av erfarenhet från blindtester som gjorts och framförallt om man inte är en vinkännare ut i fingerspetsarna. Här kommer några gömda skatter som du hittar på systembolagets hylla.


Se fler

Geisweiler Crémant de Bourgogne

Geisweiler Crémant de Bourgogne

Torr, mycket frisk och fruktig med inslag av citrus och äpplen. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk och skaldjur.

Champagne Gremillet Cuvée Prestige

Champagne Gremillet Cuvée Prestige

Utvecklad smak med inslag av röda äpplen, citrus och rostat bröd med elegant mousse och en torr och frisk avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur eller ljus fågel. Serveras vid 8-10 grader.

Champagne Gremillet Cuvée Biologique

Champagne Gremillet Cuvée Biologique

Utvecklad smak med inslag av äpplen, citrus och kex med elegant mousse och en torr och frisk avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur. Serveras vid 8-10 grader.

La Robínía Prosecco Extra Dry

La Robínía Prosecco Extra Dry

Torr fruktig och mycket frisk med inslag av päron, äpplen, citrus och vita blommor samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran i vinet.

Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore

Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore

Torr, fruktig och mycket frisk med inslag av päron, äpplen, citrus samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk och skaldjur.

Astoria Rosé Spumante Extra Dry

Astoria Rosé Spumante Extra Dry

Torr, frisk och fruktig med inslag av citrus, hallon, smultron samt persika.