Champagne test

Två Champagne som ofta kommer högt upp i olika Champagne test

Visste du att Sverige numera hör till de länder som importerar flest flaskor Champagne i hela världen, vi dricker mer än 1, 700, 000 liter Champagne per år i Sverige. Med dessa mängder är det inte märkligt att man söker på Champagne i test då utbudet har växt lavinartat.

Är du en riktig ”skumpa-älskare” och söker den allra bästa Champagnen på marknaden bör du ta en extra titt på dessa bubbel som ofta hamnar högt upp i olika Champagne test.

  • Gremillet Cuvée Prestige är 70% Pinot noir och 30% Chardonnay. Med ett pris om 379 kr på systembolaget får du en Champagne med smak av röda äpplen, citrus och rostat bröd. För bästa upplevelse ska det serveras vid 8-10 grader.
  • Gremillet Cuvée Biologique hittar du på hyllan för 299 kr. Det är ett ekologiskt bubbel som med smak av äpplen, citrus och kex. Passar utmärkt till fisk och skaldjur.

Se fler

Geisweiler Crémant de Bourgogne

Geisweiler Crémant de Bourgogne

Torr, mycket frisk och fruktig med inslag av citrus och äpplen. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk och skaldjur.

Champagne Gremillet Cuvée Prestige

Champagne Gremillet Cuvée Prestige

Utvecklad smak med inslag av röda äpplen, citrus och rostat bröd med elegant mousse och en torr och frisk avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur eller ljus fågel. Serveras vid 8-10 grader.

Champagne Gremillet Cuvée Biologique

Champagne Gremillet Cuvée Biologique

Utvecklad smak med inslag av äpplen, citrus och kex med elegant mousse och en torr och frisk avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur. Serveras vid 8-10 grader.

La Robínía Prosecco Extra Dry

La Robínía Prosecco Extra Dry

Torr fruktig och mycket frisk med inslag av päron, äpplen, citrus och vita blommor samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran i vinet.

Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore

Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore

Torr, fruktig och mycket frisk med inslag av päron, äpplen, citrus samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk och skaldjur.

Astoria Rosé Spumante Extra Dry

Astoria Rosé Spumante Extra Dry

Torr, frisk och fruktig med inslag av citrus, hallon, smultron samt persika.