Champagne på systembolaget

Är du också ute efter Champagne på systembolaget utan att veta exakt vad du vill ha? Varför vänta på ett speciellt tillfälle för att få åtnjuta denna ädla dryck. Det finns två pärlor som fler och fler får upp ögonen för, Champagne Gremillet Cuvée Prestige och Gremillet Cuvée Biologique, två stycken fantastiska Champagner som fått bra recensioner.

Smakfull Champagne på systembolaget

Låt oss börja med ”Cuvée Prestige”. Här får du en ekologisk certifierad Champagne. Druva: 70% Pinot noir, 30% Chardonnay. Alkohol: 12, 5%. Pris 379kr. Druvorna kommer från vinodlingar i Côte de bar. Inget mer än första pressningen har använts till vinet. Basen till dennaa Champagne är till 100% från den starka årgången 2015. Den har inslag av röda äpplen, citrus och rostat bröd med en elegant mousse och en torr och frisk avslutning.

Den andra är ”Biologique” som också är ekologiskt certifierad. Druva: 50% Pinot noir, 30% Chardonnay, 20% Pinot meunier. Alkohol: 12, 5%. Pris: 299kr. Vinet har lagrats ca 24 månader. Vinet har inslag av äpplen, citrus och kex med elegant mousse och har en torr och frisk avslutning. Serveras som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur.


Se fler

Champagne Gremillet Cuvée Prestige

Champagne Gremillet Cuvée Prestige

Utvecklad smak med inslag av röda äpplen, citrus och rostat bröd med elegant mousse och en torr och frisk avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur eller ljus fågel. Serveras vid 8-10 grader.

Champagne Gremillet Cuvée Biologique

Champagne Gremillet Cuvée Biologique

Utvecklad smak med inslag av äpplen, citrus och kex med elegant mousse och en torr och frisk avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur. Serveras vid 8-10 grader.