Bubbelvin

Om du är ute efter bubbelvin så finns det mängder och åter mängder att välja emellan. Fast vill du ha ett bra producerat bubbelvin som är valt med omsorg så får vi begränsa oss en aning. Först måste vi bara redan ut begreppet bubbelvin då det är mer av ett slanguttryck. Men vad betyder det? Man skulle kunna säga att det är ett samlingsnamn för Champagne, Prosecco och övriga mousserande viner, där de två förstnämnda är de mest förekomna. 

Bubbelvin, kvantitet och kvalitét

Är man bara ute efter något drickvänligt till ett bra pris när det handlar om bubbelvin så har du en mängd att välja bland. När det gäller kvalitét så blir det lite marigare. Vi börjar med ett torrt, fruktigt och extremt prisvärt bubbelvin med inslag av citrus och äpplen. Det heter Geisweiler Crémant de Bourgogne och prislappen landar på 129 kr. Bubbelvinet är tillverkat på druvorna Chardonnay, Pinot noir Gamay och Aligoté.


Se fler

Geisweiler Crémant de Bourgogne

Geisweiler Crémant de Bourgogne

Torr, mycket frisk och fruktig med inslag av citrus och äpplen. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk och skaldjur.

Champagne Gremillet Cuvée Prestige

Champagne Gremillet Cuvée Prestige

Utvecklad smak med inslag av röda äpplen, citrus och rostat bröd med elegant mousse och en torr och frisk avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur eller ljus fågel. Serveras vid 8-10 grader.

Champagne Gremillet Cuvée Biologique

Champagne Gremillet Cuvée Biologique

Utvecklad smak med inslag av äpplen, citrus och kex med elegant mousse och en torr och frisk avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur. Serveras vid 8-10 grader.

La Robínía Prosecco Extra Dry

La Robínía Prosecco Extra Dry

Torr fruktig och mycket frisk med inslag av päron, äpplen, citrus och vita blommor samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran i vinet.

Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore

Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore

Torr, fruktig och mycket frisk med inslag av päron, äpplen, citrus samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk och skaldjur.

Astoria Rosé Spumante Extra Dry

Astoria Rosé Spumante Extra Dry

Torr, frisk och fruktig med inslag av citrus, hallon, smultron samt persika.