Vilken är den bästa Proseccon?

Vi vill tipsa om Giotti Prosecco Extra dry. Med inslag av vita blommor och citrus har den en fin smak av sötma som ger en suverän balans till syran. För att få fram smakerna i den bästa Prosecco så rekommenderas att ni serverar den väl kyld, vid 8 - 10°C blir perfekt.

Vad menas då med extra dry? Det betyder att vinet har en sockerhalt om 12 - 17 gr / 1.

Prosecco är ett mousserande vitt vin, det kommer ifrån nordöstra delen av Italien. Druvsorten som man använder sig av vid tillverkningen heter Glera och är en grön druva. Dock är andra druvor som exempelvis Pinot Bianco, Pinot Grigio och Chardonnay också tillåtna. Även lokala druvor som Perera, Verdiso och Bianchetta får vara med vid produktionen av prosecco. Huvudsaken är att Proseccon innehåller minst 85% av druvsorten Glera.

Den bästa Proseccon är inte alltid den dyraste.

Här finner du några bra förslag som du hittar på systembolaget.


Se fler

Giotti Prosecco Extra dry

Giotti Prosecco Extra dry

Torr och mycket frisk med inslag av citrus och vita blommor samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk och skaldjur.

La Robínía Prosecco Extra Dry

La Robínía Prosecco Extra Dry

Torr fruktig och mycket frisk med inslag av päron, äpplen, citrus och vita blommor samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran i vinet.

Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore

Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore

Torr, fruktig och mycket frisk med inslag av päron, äpplen, citrus samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk och skaldjur.