Bästa mousserande vinet

Vilket är egentligen det bästa mousserande vinet på marknaden? Naturligtvis är det alltid svårt att säga eftersom det har med tycke och smak att göra. Om vi säger att ni kan få ett exceptionellt mousserande vin för en bra bit under hundralappen så tror ni säkert att vi skojar. Men det är helt sant. 

På systembolaget kan ni finna denna formidabla pärla, Giotti Prosecco. Hittar ni inte den av någon anledning så kan ni givetvis beställa den i butiken.

Hur kommer det sig då att Champagne är dyrare än till exempel Prosecco och Cava? Svaret på det är att det kostar helt enkelt mer att framställa Champagne, alltifrån dyrare druvor, fler moment i tillverkningen samt längre lagring. Men det är inte alltid som det är just Champagne som går hem bäst. Vissa föredrar en god Italiensk Prosecco istället, det känns som Prosecco har blivit en dryck folket verkligen har tagit till sitt hjärta och många anser är det bästa mousserande vinet. Det är ingen slump att det är just Prosecco som säljs mer än någon annat mousserande vin för tillfället. 

Här hittar du de bästa mousserande vinerna

Ett tips på ytterligare en fullträff när det kommer till bästa mousserande viner just nu är Geisweiler Crémant de Bourgogne. Den ligger med på topplistan hos Vinbetyget.se och får sammanlagt höga expertbetyg. 


Se fler

Geisweiler Crémant de Bourgogne

Geisweiler Crémant de Bourgogne

Torr, mycket frisk och fruktig med inslag av citrus och äpplen. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk och skaldjur.

Champagne Gremillet Cuvée Prestige

Champagne Gremillet Cuvée Prestige

Utvecklad smak med inslag av röda äpplen, citrus och rostat bröd med elegant mousse och en torr och frisk avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur eller ljus fågel. Serveras vid 8-10 grader.

Champagne Gremillet Cuvée Biologique

Champagne Gremillet Cuvée Biologique

Utvecklad smak med inslag av äpplen, citrus och kex med elegant mousse och en torr och frisk avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur. Serveras vid 8-10 grader.

La Robínía Prosecco Extra Dry

La Robínía Prosecco Extra Dry

Torr fruktig och mycket frisk med inslag av päron, äpplen, citrus och vita blommor samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran i vinet.

Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore

Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore

Torr, fruktig och mycket frisk med inslag av päron, äpplen, citrus samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk och skaldjur.

Astoria Rosé Spumante Extra Dry

Astoria Rosé Spumante Extra Dry

Torr, frisk och fruktig med inslag av citrus, hallon, smultron samt persika.