Bästa champagnen

Var hittar du egentligen den allra bästa Champagnen och vad gör den bättre än andra?Du hittar förmodligen nästan lika många svar som personer du frågar. Är det den billigaste eller rent av den dyraste som är den bästa champagnen?

Koncentrerar vi oss på vilka eller vilken den bästa champagnen är utifrån smak så ska man definitivt kasta ett öga på Gremillet Cuvée Biologique eller dess syster Gremillet Cuvée Prestige, där den första kostar under tre hundra kronor och den sistnämnda knappa 400 riksdaler.

Här har du två ekologiska Champagne som hamnar högt upp på listan över den bästa Champagnen enligt oss.

”Biologique” har en utvecklad smak med inslag av äpplen, citrus och kex med elegant mousse och en torr och frisk avslutning. ”Prestige” utmärker sig genom sin utvecklade smak med inslag av röda äpplen, citrus och rostat bröd med en elegant mousse och en torr och frisk avslutning. Båda bör serveras vid 6 – 10°C.


Se fler

Champagne Gremillet Cuvée Prestige

Champagne Gremillet Cuvée Prestige

Utvecklad smak med inslag av röda äpplen, citrus och rostat bröd med elegant mousse och en torr och frisk avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur eller ljus fågel. Serveras vid 8-10 grader.

Champagne Gremillet Cuvée Biologique

Champagne Gremillet Cuvée Biologique

Utvecklad smak med inslag av äpplen, citrus och kex med elegant mousse och en torr och frisk avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur. Serveras vid 8-10 grader.