Bästa bubblet

Bubbel är den övergripande benämningen på bland annat viner som Champagne, Cava, Prosecco, Spumante och Sekt. Det beror helt enkelt på varifrån det kommer.

Vill ni som alla andra hitta det bästa bubblet till festen? Här får ni tips på bubbel av hög kvalitet där vi sållat agnarna från vetet. Är du en person som är lite kräsen och vill ha ett mousserande vin så kommer här några tips på bästa bubblet.

Vi kan nämna ett par här som underlättar för dig när du letar efter det bästa bubblet på systembolaget. Det första bubblande vinet som vi slår ett starkt slag för är: Champagne Gremillet Cuvée Biologique, en fantastisk ekologisk Champagne som har en elegant, torr och frisk avslutning.

Vinmakning: Druvorna kommer från ekologiska vinodlingar i Côte de bar. Endast första pressningen har använts till vinet och inget reservvin har använts, basen i detta vin är till 100% från den starka årgången 2015. Vinet har lagrats ca 36 månader på sin fällning.

Smak samt mat: Utvecklad smak med inslag av röda äpplen, citrus och rostat bröd med elegant mousse och en torr och frisk avslutning.

Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur eller ljus fågel. Serveras vid 8-10 grader.

Sedan vill vi presentera en Prosecco i form av La Robínía Prosecco Extra Dry, som definitivt är en het kandidat till det bästa bubblet. Det är med sin fruktiga smak extremt prisvärt.


Se fler

Geisweiler Crémant de Bourgogne

Geisweiler Crémant de Bourgogne

Torr, mycket frisk och fruktig med inslag av citrus och äpplen. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk och skaldjur.

Champagne Gremillet Cuvée Prestige

Champagne Gremillet Cuvée Prestige

Utvecklad smak med inslag av röda äpplen, citrus och rostat bröd med elegant mousse och en torr och frisk avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur eller ljus fågel. Serveras vid 8-10 grader.

Champagne Gremillet Cuvée Biologique

Champagne Gremillet Cuvée Biologique

Utvecklad smak med inslag av äpplen, citrus och kex med elegant mousse och en torr och frisk avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur. Serveras vid 8-10 grader.

La Robínía Prosecco Extra Dry

La Robínía Prosecco Extra Dry

Torr fruktig och mycket frisk med inslag av päron, äpplen, citrus och vita blommor samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran i vinet.

Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore

Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore

Torr, fruktig och mycket frisk med inslag av päron, äpplen, citrus samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk och skaldjur.

Astoria Rosé Spumante Extra Dry

Astoria Rosé Spumante Extra Dry

Torr, frisk och fruktig med inslag av citrus, hallon, smultron samt persika.